Dag van het Veilige Magazijn 2024

Aan de slag met onveilig gedrag

woensdag 27 maart 2024 | Zoetermeer

AANMELDEN

‘Elke dag een beetje veiliger’

Hoe stimuleer je veilig gedrag op de werkvloer en ontwikkel je een veiligheidsaanpak met impact? Ga actief aan de slag met het aanpakken van onveilig gedrag op de werkvloer. Gedragsbioloog Patrick van Veen vertelt je wat we kunnen leren van ‘apenstreken’ om mensen veiliger te laten werken. Ook kun je je via diverse workshops laten informeren en inspireren door experts en vakgenoten met verhalen uit de praktijk.

Elke dag een beetje veiliger

Laat je informeren en inspireren door experts en andere ondernemers op het gebied van gezond en veilig werken. De Dag van het Veilige Magazijn staat volledig in het teken van ‘elke dag een beetje veiliger’.

Persoonlijk programma

Ieder magazijn heeft eigen uitdagingen rondom gezond en veilig werken. In 2024 staat ‘aanpakken van onveilig gedrag’, in combinatie met de juiste processen en technieken, centraal. Je volgt 2 workshops die het beste passen bij jouw magazijnuitdaging(en). Je krijgt direct toepasbare tips om het morgen weer iets veiliger te maken.

Tips en handvatten

Na het evenement weet je wat je morgen kunt doen om jouw magazijn, opslag of distributiecentrum veiliger te maken. Je hebt concrete tips en adviezen opgedaan met antwoord op de vraag: hoe maak/verbeter ik mijn veiligheidsaanpak met impact?

AANMELDEN

Programma

09.00 uur Ontvangst en registratie
09.30 uur Welkomstwoord en introductie
09.45 uur Keynote ‘Apenstreken’ door gedragsbioloog Patrick van Veen
11.00 uur !! PAUZE !!
11.30 uur Workshopronde 1
12.30 uur !! LUNCH !!
13.15 uur Keynote ‘Een dag uit het leven van een inspecteur’ door NLA
14.00 uur !! PAUZE !!
14.30 uur Workshopronde 2
15:30 uur Wrap-up en afsluiting
15.45 uur Einde evenement
AANMELDEN

Keynotes & workshops

Laat je informeren en inspireren door experts en koplopers op het gebied van gezond en veilig werken

En nog veel meer…

Inhoud

Keynote

Wat kunnen we leren van het gedrag van apen om de veiligheid in het magazijn te vergroten? Gedragsbioloog Patrick van Veen opent het evenement met een keynote over ‘apenstreken’. Al jarenlang onderzoekt hij het gedrag van apen. Al die opgedane kennis kan ook worden aangewend om mensen veiliger te laten werken, bijvoorbeeld in een magazijn. Van Veen: “Je moet het gedrag van mensen proberen te begrijpen voordat je het gaat beïnvloeden. Bedrijven zijn vaak heel goed in het bedenken van regels en voorschriften. Daar hoort een stap aan vooraf te gaan: bedenk eerst eens waarom mensen níet veilig werken.” Op een inspirerende wijze neemt Van Veen je mee via ‘zijn apenwereld’ richting de magazijnwereld.

Gedragsbioloog Patrick van Veen (1970) is schrijver, trainer, keynote-spreker en onderzoeker. Vanuit zijn veelvuldige achtergrond adviseert hij ondernemingen en probeert hij mensen iets te leren over ons oergedrag. In de media is hij te zien als bioloog en match expert in het RTL4 / Videoland programma Married at First Sight. Hij is regelmatig te zien en te horen op TV en radio als gedragsdeskundige.

Workshops

Laat je informeren en inspireren in de workshops van onder meer Fource Logistics, Renewi, Pon Logistics, Logicall. Meer informatie over de workshops volgt binnenkort. In de aanloop naar het evenement krijg je een mail om je voorkeuren aan te geven.

Goed om te weten: In de aanloop naar de Dag van het Veilige Magazijn ontvang je een mail om aan te geven welke workshops je wilt volgen.

Partners

Aan de slag met de code