‘Elke dag een beetje veiliger’

28 september 2023 | Toyota Material Handling, Ede

VOL

De eerste spin-off van de landelijke
Dag van het Veilige Magazijn

De Dag van het Veilige Magazijn komt naar je toe. Op donderdag 28 september opent Toyota Material Handling in Ede haar deuren voor veiligheidsprofessionals in de regio. Je krijgt een kijkje in de (veiligheids)keuken van de heftruckleverancier en je volgt workshops over het stimuleren van veilig gedrag op de werkvloer door BMWT en Albert Heijn. Deze eerste editie van een reeks regiobijeenkomsten over gezond en veilig werken wordt georganiseerd door BMWT, mede-initiatiefnemer van de Code Gezond en Veilig Magazijn, in samenwerking met Toyota Material Handling.

Een ongeval op de werkvloer heeft een enorme impact op de hele organisatie. Tijdens de Dag van het Veilige Magazijn ‘in de regio’ ga je actief aan de slag met het aanpakken van onveilig gedrag op de werkvloer. Een uitdaging waarmee veel ondernemers te maken hebben, en waar tegelijkertijd veel winst te behalen is. De focus tijdens deze dag ligt op ‘elke dag een beetje veiliger’. Laat je met de twee workshops informeren en inspireren door experts en vakgenoten met goede praktijkvoorbeelden.

Elke dag een beetje veiliger

Ontmoet vakgenoten op het gebied van gezond en veilig werken. De Dag van het Veilige Magazijn ‘in de regio’ staat volledig in het teken van ‘elke dag een beetje veiliger’ en van elkaar leren.

Programma

Je volgt twee workshops over het stimuleren van veilig gedrag op de werkvloer. Ook neem je een kijkje in de (veiligheids)keuken van Toyota Material Handling.

Tips en handvatten

Na de bijeenkomst weet je wat je morgen kunt doen om jouw magazijn, opslag of distributiecentrum veiliger te maken. Je hebt concrete tips en adviezen opgedaan met antwoord op de vraag: hoe pak ik veiligheid aan?

VOL

Programma

Om 11.00 uur en 15.00 uur kun je optioneel deelnemen aan de rondleiding door het magazijn van Toyota Material Handling.
Je kunt je voorkeur aangeven via het aanmeldformulier.

12.00 uur Ontvangst met lunch
12.45 uur Opening door Wim Vos, directeur Toyota Material Handling Nederland
13.00 uur Workshopronde 1
13.45 uur !! POWERBREAK !!
14.05 uur Workshopronde 2
14.50 uur Wrap-up
VOL

Workshops

Laat je informeren en inspireren door experts en koplopers op het gebied van gezond en veilig werken

Workshops & rondleiding

Ontdek de kracht van veiligheid tijdens onze inspirerende workshop “Veiligheid is elke dag prioriteit. Voor iedereen.” Of je nu een manager, heftruckchauffeur of teamlid bent in een warehouse, deze workshop is speciaal voor jou! Leer hoe je veiligheid op de werkvloer aanpakt en betrek je medewerkers actief bij veiligheidsoplossingen.

Tijdens deze informerende en inspirerende workshop delen we de visie op veiligheid van Albert Heijn en laten we je kennismaken met een effectieve en duurzame veiligheidsstructuur. Ontdek hoe je je medewerkers kunt betrekken bij het creëren van veilige werkplekken. We delen praktische handvaten en innovatieve tools die we zelf gebruiken op ons intern transport, zoals het glazen dak, Bluespots, RedLine en I-Site, die de veiligheid op de werkvloer naar een hoger niveau tillen. Daarnaast nemen we je mee in de wereld van driverstraining en inspireren we je om je instructies op orde te krijgen.

Mis deze unieke kans niet om met vakgenoten over veiligheidsaanpak in je warehouse te praten. En inspireer jezelf en je team om veiligheid tot een gedeelde verantwoordelijkheid te maken!

Hoe zorg je voor een gezonde en veilig werkomgeving aan de hand van 4 belangrijke pijlers: machine, mens, omgeving en cultuur? In deze workshop ga je samen met Dave Zuuring van Toyota Material Handling Nederland en Jan Hommes van BMWT actief aan de slag met voorbeelden, stellingen en vragen. Per pijler (machine, mens, omgeving, cultuur) worden belangrijke knelpunten, oplossingen en ervaringen voor veiliger werken besproken.

Je krijgt de mogelijkheid om eigen dilemma’s in te brengen en de sprekers reiken praktische aanpak en oplossingen aan om veiligheid te vergroten. Belangrijke elementen die worden besproken zijn opleidingen, automatisering van materieel, inrichting van de werkomgeving, de meerwaarde van de technische oplossingen en het bevorderen van een veilige werkcultuur.

Wil je zien en ervaren hoe het er bij Toyota Material Handling aan toe gaat? Meld je dan aan voor een van de twee rondleidingen, en krijg zo een kijkje in de keuken!

Deze regiobijeenkomst is een vervolg op de landelijke Dag van het Veilige Magazijn, die plaatsvond op 29 maart 2023 in Zoetermeer. Benieuwd naar de afgelopen editie? Bekijk de aftermovie hieronder

Partners

Dit is een evenement van:

Aan de slag met de code