BLOG

Nationale inspectiedag distributiecentra op 27 september

Gepubliceerd op: 30 augustus 2023

De Nederlandse Arbeidsinspectie houdt op woensdag 27 september een landelijke inspectiedag in distributiecentra. In heel Nederland zullen distributiecentra en magazijnen worden gecontroleerd op hun veiligheidsbeleid. De bezoeken vinden onaangekondigd plaats en als bedrijf ben je verplicht om hieraan mee te werken. 

Centraal in de inspectie zullen drie gezondheidsrisico’s staan, te weten: de aanpak van fysieke overbelasting, het voorkomen van aanrijdgevaar en het tegengaan van het risico op vallen van hoogte. Ook het kunnen aantonen van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) met plan van aanpak hoort bij de inspectie. Het hebben hiervan is een wettelijke plicht. Bedrijven die niet voldoen aan de eisen voor gezond en veilig werken riskeren een boete of zelfs stillegging bij direct aantoonbaar gevaar op de werkvloer.

Op de Code Gezond en Veilig Magazijn kun je tips, handvatten en adviezen vinden die je helpen bij het creëren van een gezonde en veilige werkplek. Kijk bijvoorbeeld bij het hoofdstuk over fysieke belasting en check welke hotspots van toepassing zijn in jouw magazijn.

Delen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze nieuwsbrief.

Recente blogs

  • 30 augustus 2023

    Lees verder
  • 12 juni 2023

    Lees verder
  • 22 mei 2023

    Lees verder