Onveilige situatie door belemmering bestaand obstakel voorkomen

Probleem

In sommige gangen in magazijnen komen belemmeringen voor doordat een bestaand obstakel (deels) de gang blokkeerd. Onveilige situaties ontstaan dan door onoplettendheid, onvoldoende vastgelegd in verkeersplan wat te doen bij dit soort obstakels of plaatsing van de gangen niet meegenomen in ontwerp. Obstakels zijn vaak dwarsverbanden in het ontwerp die niet weggehaald kunnen worden.

Oplossing

Medewerkers blijven attenderen op de 'blindspots' in de verzamelgangen. Ook is het verstandig om in het verkeersplan en de instructies rijdend materieel deze obstakels opnemen. Neem hierbij op dat bij dergelijke situaties met extra voorzichtigheid gehandeld dient te worden. Bij het inwerktraject bij (nieuwe) medewerkers de obstakels nagaan en laten ervaren.

De gangen rond deze obstakels dienen extra 'schoon' gehouden worden van bijvoorbeeld rondslingerend puin en/of pallets. Ook kun je in het voortraject- bij het ontwerp - rekening houden met het plaatsen van de stellingen.

  • Ingezonden door: AS Watson

Let op: deze oplossingen zijn niet toepasbaar in ieder magazijn. Het resultaat is altijd afhankelijk van onder andere de werkomgeving, de beschikbare middelen en het gedrag van medewerkers. Doe eerst een goede analyse van de risico’s voordat je maatregelen neemt.

Delen

Heb jij ook een goede oplossing?

Deel het direct met ons!

Oplossing indienen

Recent ingediende oplossingen

  • Bekijk de oplossing
  • Bekijk de oplossing
  • Bekijk de oplossing