Veilig accu’s wisselen met controlerondje

Probleem

Na enkele incidenten met gelukkig een goede afloop, besloot een bedrijf maatregelen te nemen om de veiligheid bij de acculaadstations te verbeteren.

Oplossing

Er werden twee medewerkers aangewezen die de accu’s mochten wisselen. Zij kregen hiervoor een instructie. Ook werd er een lijst opgesteld met werkzaamheden die altijd moeten worden gedaan en zaken waarop zij altijd moeten letten. Zij moeten deze lijst ook aftekenen. De manager maakt sindsdien ook regelmatig een controlerondje door de acculaadruimte, onder meer om te checken of alle hulpmiddelen aanwezig zijn en goed functioneren. Met alle medewerkers is de afspraak gemaakt dat zij het melden als er iets ontbreekt of zien dat er iets niet in de haak is. Sinds het bedrijf deze maatregelen heeft genomen, zijn er geen incidenten meer geweest.

  • Ingezonden door: Anoniem

Let op: deze oplossingen zijn niet toepasbaar in ieder magazijn. Het resultaat is altijd afhankelijk van onder andere de werkomgeving, de beschikbare middelen en het gedrag van medewerkers. Doe eerst een goede analyse van de risico’s voordat je maatregelen neemt.

Delen

Heb jij ook een goede oplossing?

Deel het direct met ons!

Oplossing indienen

Recent ingediende oplossingen

  • Bekijk de oplossing
  • Bekijk de oplossing
  • Bekijk de oplossing