Veiligheidsinstructies overbrengen op anderstaligen

Probleem

Op een bedrijfsterrein hadden ze grote moeite om instructies te geven aan chauffeurs die de Nederlandse, Engelse of Duitse taal niet machtig zijn.

Oplossing

Als eerste stap werd besloten de regels weer te geven in pictogrammen en een infographic om de boodschap duidelijk over te brengen. Deze aanpak was succesvol, maar nog niet voldoende, vond het bedrijf. Samen met de afdeling inkoop werd een aanvullende oplossing gevonden: bij elke bestelling worden instructies meegestuurd en de leverancier die ze ontvangt, is verplicht gesteld om deze in de juiste taal door te sluizen naar de logistiek dienstverlener. Laatstgenoemde moet tekenen voor ‘gelezen’, nog voordat de goederen worden opgehaald. Inmiddels liggen de instructies in vele talen bij de portier.

  • Ingezonden door: Anoniem

Let op: deze oplossingen zijn niet toepasbaar in ieder magazijn. Het resultaat is altijd afhankelijk van onder andere de werkomgeving, de beschikbare middelen en het gedrag van medewerkers. Doe eerst een goede analyse van de risico’s voordat je maatregelen neemt.

Delen

Heb jij ook een goede oplossing?

Deel het direct met ons!

Oplossing indienen

Recent ingediende oplossingen

  • Bekijk de oplossing
  • Bekijk de oplossing
  • Bekijk de oplossing