Voorkom overbelasting door verkeerd stapelen

Probleem

In een magazijn worden medewerkers regelmatig blootgesteld aan fysieke belasting. Dit kan leiden tot fysieke overbelasting schade aan knie, rug, schouders of nek. De oorzaak hiervan kan zijn een fysieke beperking, ontbrekende kennis, veel repeterende handelingen, herhaaldelijk zwaar gewicht dragen of het niet opvolgen van til technieken.

Aanpak

Een van de medewerkers stoorde zich zo aan gang van zaken, dat hij zei zelf verantwoordelijk te willen zijn voor drie gangen, als de andere medewerkers ook enkele gangen voor hun rekening wilden nemen.

Oplossing

Werkplek afstemmen van uit de individu en niet het product. Maak gebruik van de juiste schoenen. Lopen heeft een ander demping en steum nodig dan staan achter een paktafel.

Stem je vloer matten af op het type werk en veiligheidsschoen. Een anti fatique mat in combinatie met veiligheidsschoenen met grote anti slip werking kan averechts werken op de knieën en op langere tijd schade aan het bewegingsapparaat geven. Gebruik tilhulpmiddelen waar dat kan zoals bijvoorbeeld een vacuumlift, balancers, vaten klemmen, draaghulpmiddelen, pompwagens die op hoogte kunnen werken.

  • Ingezonden door: Thermofisher

Let op: deze oplossingen zijn niet toepasbaar in ieder magazijn. Het resultaat is altijd afhankelijk van onder andere de werkomgeving, de beschikbare middelen en het gedrag van medewerkers. Doe eerst een goede analyse van de risico’s voordat je maatregelen neemt.

Delen

Heb jij ook een goede oplossing?

Deel het direct met ons!

Oplossing indienen

Recent ingediende oplossingen

  • Bekijk de oplossing
  • Bekijk de oplossing
  • Bekijk de oplossing